- reliantclub -
donderdag 18 november 2010
Regelmatige beweging het beste om gezondheid te verbeteren

Wekelijks 150 minuten matige fysieke activiteit oftewel een halfuur per dag gedurende vijf dagen per week stevig wandelen drukt gezondheidskwalen als kanker, hart-en vaatziekten tot dementie al de kop in. Volgens een onderzoeker van de Universiteit van East Anglia maken volwassenen van alle leeftijden op deze manier meer kans om ziektevrij te blijven. Ben je zo’n fanatiekeling die meer intensieve lichaamsbeweging wil zoals joggen? 20 minuten gedurende drie dagen per week is genoeg.

Regelmatige lichaamsbeweging reduceert de kans op osteoperose, diabetes type 2, depressie, overgewicht en hoge bloeddruk. Bovendien houdt een portie beweging een mens fysiek en geestelijk jong en weet het coronaire hartziekten en beroertes te verminderen. Lichamelijke activiteit vermindert ook het risico op dementie.
Volgens het onderzoek is afgezien van niet roken, regelmatige beweging het beste om de gezondheid te verbeteren. “Hoe lang mensen leven en hoe gezond ze zijn, is afhankelijk van een complexe mix van factoren, gaande van levensstijl, wonen en geluk”, stelt de onderzoeker. “Mensen hebben wel controle over een aantal factoren, waaronder obesitas, voeding, roken en lichamelijke activiteit. Onze lichamen hebben een bepaald niveau van lichamelijke activiteit nodig. Velen van ons bereiken dit helaas niet met onze moderne, sedentaire levensstijl.

Wandelen of fietsen voor minstens een half uur zou ook het risico op kanker terugschroeven. Wanneer dit wordt verhoogd tot een uur, stelden onderzoekers vast dat het risico op darmkanker met 16 procent verminderde. Volgens de vorsers moeten mannen en vrouwen van alle leeftijden nog meer worden aangemoedigd om actief bezig te blijven.

Online for 8030 days
Last modified: 03-01-11 20:58
Status
You are not logged in
... Login
Main Menu

Search
Calendar
april 2024
zomadiwodovrza
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
november
Comments
[Macro error in list: TypeError: null is not iterable (/home/helma/./apps/antville/code/Global/Global.js#771)]

RSS feed

Made with Antville
Helma Object Publisher